Специално за притежателите на ко-брандирана Visa Gold CCB-Bulgaria Air, авиокомпания България Ер предоставя следните отстъпки:

 • 5% отстъпка от пълната стойност на самолетния билет при закупуване на билета с Visa Gold CCB-Bulgaria Air на територията на България или чрез страницата на авиокомпанията в интернет;
 • 5% отстъпка от цената при покупка на стоки на борда на самолетите на България Ер по време на полет с Visa Classic CCB-Bulgaria Air и Visa Gold CCB-Bulgaria Air;
 • Включване в програмата FLY MORE за лоялни пътници на България Ер*;
 • Безплатен превоз на два багажа при всеки полет с опериращ превозвач България Ер. Всеки от двата багажа може да тежи до 23 кг**.

* За да се включите в лоялната програма на „България Ер“ FLY MORE е необходимо след издаване на картата, да се свържете с България ЕР чрез имейл на flymore@air.bg. 

**За да се възползвате от тази възможност, е необходимо след издаване на самолетния билет да се свържете с Call Center на България Ер на телефон 02/40 20 400, или да пишете на callfb@air.bg, за да се презавери билета Ви и да се отбележи правото на ползване на допълнителен багаж.

** Преференцията за безплатен превоз на два багажа не важи, ако билетът е закупен по Тарифа без регистриран багаж.

Отстъпката при покупка на самолетен билет се начислява като cash back по картата Ви до 10-то число на месеца след месеца на покупката.

Вашата Visa Gold CCB-Bulgaria Air Ви предлага изгодни финансови условия:

 • Изключително дълъг гратисен период – до 60 дни за всички транзакции с картата;
 • Изгоден лихвен процент извън гратисния период - 12%* годишно в лева, евро и щатски долари;
 • Годишна такса от 91.92 лева;
 • Без такса за издаване;
 • Без такси за покупки  - както в търговските обекти в България и чужбина, така и в интернет;
 • Безплатен SMS всеки месец - с информация за задълженията по картата;
 • Свобода при връщане на използваната сума от кредитната Ви карта: може да внесете цялата сума, покриваща задълженията Ви до края на предходния месец, за да ползвате гратисния период или - да внесете минимална вноска;
 • Безплатна застраховка - при пътуване в чужбина ползвате безплатна застраховка. Банката Ви предоставя удостоверение за застраховката заедно с кредитната Ви карта. За да активирате своята застраховка, е достатъчно да използвате картата си във връзка с пътуването. В случай на необходимост се обадете на тел. +359 2 979 46 70. Ще получите безплатна медицинска помощ и защита от 22 вида застрахователни събития на стойност до 30 000 щатски долара.

* Годишният процент на разходите при карта с кредитен лимит 5 000 лв. и лихвен процент 12.00% е 16.61% (при годишна такса 91.92 лв.). При изчисляването на ГПР не е взет предвид гратисният период до 60 дни; приема се, че целият размер на кредитния лимит е усвоен незабавно и изцяло, предоставен е за срок от 1 година и се погасява на 12 равни месечни вноски.

Безконтактни плащания с карта Visa CCB – Bulgaria Air – защото са бързи, удобни

Картата Visa CCB – Bulgaria Air  притежава функционалност за безконтактни плащания. С Visa теглите и плащате, както с всяка друга кредитна карта. Безконтактното плащане е изключително лесно – доближете картата до ПОС устройството и плащането ще стане мигновено. Когато бързате и правите покупка за малка сума или не искате да чакате ресто, безконтактните плащания са много удобни. Тези транзакции също са без такса и са със същото високо ниво на сигурност, както плащанията чрез чипа на картата.

Научете още за предимствата на безконтактните плащания

Тарифа за плащанията с кредитни карти

Лимити за транзакциите с кредитни карти Visa в BGN, USD и EUR

Банкомати на ЦКБ АД

За допълнителна информация:

Позвънете на телефон *5050 или 02/9266 500, може да ни пишете на адрес: cards@ccbank.bg

Кандидатстване

 • Позвънете на *5050 (Таксуването на разговорите е спрямо тарифите и политиките на използвания от клиента мобилен оператор. Възможно е обажданията към кратък номер да не се включват в пакета безплатни минути, за което ЦКБ не носи отговорност) или 02/9266 500, за да получите повече информация за необходимите документи;
 • Може да поръчате картата си и в офисите на Централна Кооперативна Банка;

Информация за наличността по картата Ви и плащанията с нея можете да получите чрез:

 • SMS известия - получавате SMS за салдото по сметката Ви и за движенията по нея;
 • Интернет банкиране - С него Вие бързо и сигурно може да оперирате със своите парични средства в реално време, без да посещавате офис на ЦКБ – нуждаете се от компютър, връзка с Интернет, както и Квалифициран електронен подпис /КЕП/.

Услуги на ЦКБ насочени към осигуряване сигурността на Вашата карта:

Препоръчваме Ви да използвате допълнителните услуги, които Ви предлагаме за по-голяма защита на Вашата карта:

 • Услугата SMS Детектив Ви осигурява защита от измами и злоупотреби с Вашата карта. Получавате SMS веднага след използване на картата Ви, в момента на плащане в търговски обект, в интернет или при теглене на пари в брой. Ако получите SMS за транзакция, която не е извършена от Вас, незабавно се обадете на денонощните телефони на банката, за да бъде блокирана картата Ви;
 • С услугата E-Secure на ЦКБ получавате допълнителна защита при пазаруване в Интернет с Вашата карта. Регистрацията и ползването на E-Secure са напълно безплатни. Услугата се осъществява съвместно с картовите организации Visa и Mastercard, като при двете организации има различни наименования: Mastercard Identity Check/Mastercard SecureCode при Mastercard; Visa Secure/Verified by Visa или VbV при Visa. Услугата използва 3-D Secure протокол, създаден да бъде допълнителен слой за сигурност при онлайн транзакции с кредитни и дебитни карти. Услугата „Сигурни плащания в Интернет” (E-Secure) включва двуфакторен  модел за автентикация на картодържатели, чрез съчетаване на два отделни компонента динамична  парола и статична парола за плащания в Интернет, които се въвеждат от оправомощения ползвател за потвърждение на платежни операции с банкова карта.

Други услуги

 • С услуга Кредитен лимит +  имате възможност да извършвате плащания с Вашата кредитна карта на суми, надвишаващи кредитния лимит по картата. Чрез услугата Кредитен лимит плюс, към кредитния лимит се добавя и сумата по картовата сметка.

Научете повече за сигурността  на Вашите пари

При открадната или загубена карта

В случай, че Вашата карта е открадната или изгубена, е необходимо да се свържете с нас, за да я блокирате. Позвънете в  ЦКБ денонощно на телефони:

 • *5050 (Таксуването на разговорите е спрямо тарифите и политиките на използвания от клиента мобилен оператор. Възможно е обажданията към кратък номер да не се включват в пакета безплатни минути, за което ЦКБ не носи отговорност);
 • 02/9266 500;
 • 0889934694.

Банкомати на ЦКБ АД.

Програма за лоялност CCB Club

Станете част от CCB Club – най-голямата програма за лоялност в България, и печелете от фирмените си покупки при ЛУКОЙЛ и България Еър. Вземете изключителните отстъпки за фирми:

 • При зареждане в бензиностанции Лукойл – 3% за бензин или дизел и 2% за газ;
 • За билет от България Еър – 5%.
  Включете своята фирма в програмата, като я регистрирате online, в клоновете на Централна Кооперативна Банка, на безплатен телефон: *5050 или като попълните искане в обектите на ЛУКОЙЛ и България Еър.
  Отстъпките са под формата на бонус точки, които получавате по партида на фирмата към CCB Club. Събраните по партидата точки могат да бъдат използвани за нови покупки при ЛУКОЙЛ или България Еър.
  Не само Вие, но и Вашите служители могат да събират отстъпки при фирмените покупки. Към Вашата фирма може да има до 10 картодържателя с фирмени клубни карти, с които да се трупат отстъпки под формата на точки по фирмената Ви партида.

Какво печелите, като се включите в CCB Club:

 • Преференциални отстъпки – получавате преференциални отстъпки при фирмените си покупки от ЛУКОЙЛ и България Ер, без лимит за броя на покупките и точките. Ставате част от първата програма за лоялност в България, в която толкова големи и известни партньори предоставят изключителни отстъпки за фирми;
 • Фирмените Ви покупки Ви носят пари – колкото повече покупки извършват картодържателите с клубни карти към Вашата фирма при партньорите в програмата, толкова повече отстъпки ще се натрупват по фирмената Ви партида към CCBClub;
 • Свободен избор:

- Как ще платите – Вие избирате как да бъдат платени покупките, за да получите своята фирмена отстъпка – в брой, с паричен превод или с банкова карта от Централна Кооперативна Банка;

- Как ще ползвате точките – Вие решавате за какво и кога да се използват натрупаните точки при ЛУКОЙЛ или при България Еър;

- Колко ще платите с точки – не е необходимо по партидата на фирмата да са събрани точки за цялата покупка. С бонус точки може да се плати и част от покупката, а останалата сума да бъде платена в брой, с дебитна или кредитна карта;

- Вие определяте кой ще ползва точките – можете да регистрирате нови картодържатели към Вашата фирмена регистрация в CCB Club – online или в офис на ЦКБ. Вие решавате дали регистриран картодържател може да ползва събраните точки за фирмени покупки или има право само да натрупва точки в ползва на фирмата;

- Безплатно – издаването и използването на клубни карти CCB Club е напълно безплатно.

За да получавате отстъпки при ЛУКОЙЛ и България Еър:

За да получавате точки по фирмената Ви партида за покупки при партньорите, е необходимо да е изпълнено поне едно от следните  изисквания:

 • Фирмата да ползва кредит или кредитна карта от ЦКБ в размер на минимум 10 000 лв.;
 • По фирмените Ви сметки в ЦКБ да има минимум 10 000 лв.Наличностите по сметките не се блокират – можете по всяко време да ползвате средствата си и отново да внасяте суми по сметките си.

Регистрирайте своята фирма в CCB Club сега.

Програма CCB Bonus

С кредитна карта от ЦКБ получавате отстъпка при пазаруване при търговците, включени в програмата CCB Bonus. Отстъпка се получава в момента на покупката в над 620 търговски обекта. Открийте вълнуващите предложения на CCB .

 Безплатен достъп до бизнес салоните на следните летища:

                                       

 • за притежателите на Visa Gold “CCB – Bulgaria Air" карти от ЦКБ е осигурен безплатен достъп до бизнес салоните  Aspire на Летище София;
 • за притежателите на Visa Gold “CCB – Bulgaria Air" карти от ЦКБ е осигурен безплатен достъп до бизнес салоните на Летище Варна и Летище Бургас.

Повече информация можете да прочетете на официалната страница на Visa.

 

Възползвайте се от новите предложения при плащане с Вашата Visa Gold карта:

Благодарение на Вашата премиум Visa карта можете да получите много отстъпки в колекцията от луксозни хотели в цял свят.

Разгледайте и другите специални оферти при търговци в България, в чужбина и в интернет, от които можете да се възползвате  с Вашата златна кредитна карта Visa. Научете повече за предложенията в платформата на Visa.


 За Премиум картодържателите, всеки месец от Visa подготвят атрактивни оферти и предложения, от които могат да се възползват. 

Научете как да се регистрирате и да получавате информация всеки месец с нови оферти и предложения тук.