България Еър
Отстъпка 5%

Отстъпки от България Еър

Възползвай се от атрактивната отстъпка от 5% за самолетен билет от България Еър! Отстъпката е върху пълната цена на билета, включително летищните такси.

Имаш богат избор къде да купиш самолетен билет към България Еър и да получиш отстъпка под формата на бонус точки:

 • В бюрата на България Еър в България и чужбина;
 • От туристическите агенции, предлагащи билети на България Еър;
 • Чрез клоновете на ЦКБ;
 • В интернет на адрес www.air.bg– запиши номера на клубната си карта в полето Frequent Flyer Number.

Можеш да получиш точки за неограничен брой твои билети от България Еър. За да получиш бонус точки, посочи номера на клубната си карта при резервацията на самолетния билет или когато се регистрираш за полета на летището. Важно е имената ти на латиница при резервацията да съвпадат с посочените от теб в ЦКБ имена по международен паспорт. Точките ще получиш до 5 дни след полета.

Ако имаш двупосочен билет, след полета в едната посока, ще получиш точките за тази отсечка. Останалите точки ще имаш след обратния полет. Точки получаваш за всеки полет, при който опериращ превозвач е България Еър /с изключение на чартърни полети/, т.е. номерът на билета започва с 623 и полетът е отразен в билета с кода на авиокомпанията – FB.

Можеш да получиш точки дори и да си пропуснал да посочиш номера на клубната си карта при резервацията и полета. Обърни се към бюро на България Еър или клон на ЦКБ. Посочи номера на билета, датата и дестинацията на полета. Представи клубната си карта и отстъпката ще бъде начислена. Важно е, когато е извършен полета, вече да си член на CCB Club и да не е минала повече от една година от полета.

Получаваш и още бонуси! При покупка на билет от България Еър с кредитна карта “Visa CCB-Bulgaria Air”от ЦКБ, печелиш два пъти. Получаваш не само бонус точките по програма CCB Club, но и отстъпка от пълната стойност на самолетния билет при заплащането му с карта VISA “CCB-Bulgaria Air” в България или на www.air.bg:

 • 5% при плащане с карта Visa Gold “CCB-Bulgaria Air”;
 • 3% при плащане с карта Visa Classic “CCB-Bulgaria Air”.
    

С картата CCB Club получаваш още преференции – при всеки полет, при който опериращ превозвач е България Еър и билетът ти е закупен по тарифа с включен регистриран багаж, можеш да превозваш безплатно два багажа, всеки от които да е с тегло до 23 кг. Посочи номера на клубната си карта още при резервацията и в твоя билет ще бъде отразено правото на превоз на два багажа.
Преференцията за допълнително безплатен багаж не дава право на безплатен допълнителен чекиран багаж, когато закупеният билет е платен по тарифа с включен само ръчен багаж.
Преференцията за допълнителен безплатен багаж може да бъде приложена само за билет издаден на твое име. С твоята клубна карта не можеш да се възползваш от правото на допълнителен багаж за билети издадени на други лица.

Ако платиш самолетен билет или част от него с бонус точки, за него също се начисляват нови точки върху пълната стойност на билета.

Какво получаваш срещу събраните точки
Можеш да използваш събраните бонус точки за нов самолетен билет или за част от него, при покупка в бюрата на България Ер в страната и чужбина. Ако желаеш, можеш да закупиш с бонус точки самолетен билет и за друго лице.

Важно е да знаеш, че:

 • Ти избираш как ще платиш за самолетния билет, за да получиш точки - в брой, с паричен превод или с твоята банкова карта от ЦКБ. С всяка твоя дебитна или кредитна карта от ЦКБ получаваш точки при България Еър;
 • Точки получаваш за неограничен брой твои билети от България Еър. Не можеш да получаваш точки за билети на други лица;
 • Ако купуваш билет от www.air.bg, запиши номера на клубната си карта в полето Frequent Flyer Number. Въведи 16-те цифри без интервали;
 • Точките се начисляват отделно за всяка пролетяна отсечка, където опериращ превозвач е България Еър. Например, ако полетът ти е с прекачване, като първата част се извършва от България Еър, а втората – от друга авиокомпания, ще получиш точки за първата част от полета;
 • За да се възползваш от преференцията за допълнително безплатен багаж, която ти дава картата CCB Club, е важно да посочиш номера на клубната карта още при резервацията. Правото на допълнително багаж задължително трябва да е отразено върху самолетния билет. Ако си закупил билет, но на него не е отразено правото на допълнително багаж, се обади в Call Center на България Еър на телефон 02/40 20 400 или пиши на callfb@air.bg, за да се презавери билета ти и да се отбележи правото на ползване на допълнителен багаж върху билета;
 • Всеки от двата багажа, които можеш да превозваш с България Еър не бива да тежи повече от 23 кг;
 • Преференцията за допълнително безплатен багаж важи, когато опериращ превозвач е България Ер. Нямаш право на допълнителен багаж, ако закупиш от България Еър билет за полет с друга авиокомпания;
 • Преференцията за допълнително безплатен багаж не дава право на безплатен допълнителен чекиран багаж, когато закупеният билет е платен по тарифа с включен само ръчен багаж.

  Преференцията за допълнителен безплатен багаж може да бъде приложена само за билет издаден на твое име. С твоята клубна карта не можеш да се възползваш от правото на допълнителен багаж за билети издадени на други лица.
  Ако си член на програмата за редовни пътници на България Еър (FLY MORE ), то за всеки полет имаш възможност да избереш дали да получиш точки по нея или по CCB Club. Ако избереш да получиш точки по нея, вместо отстъпки по твоята карта CCB Club, няма да можеш да се възползваш от преференцията за багаж, която ползваш като член на CCB Club.
  Ако закупеният билет (или отсечка по него) не бъде използван, независимо от причините за това, точките не се начисляват.
  Плащането с точки към България Еър може да е както за покупка на самолетен билет, така и за други плащания към Авиокомпанията, например за такса за свръхбагаж. Плащане с точки към България Еър не може да се извърши по време на полет.
  Точки се начисляват за полети извършени по редовните линии на България Ер. Точки за чартърни полети не се начисляват.


 

Адреси на "България Еър"