Управителният съвет на "Централна кооперативна банка" АД свиква редовно годишно Общо събрание на акционерите

Управителният съвет на "Централна кооперативна банка" АД, гр. София (“ЦКБ” АД), на основание чл.223 ТЗ, свиква редовно годишно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 30.06.2009г. от 10,00ч. в сградата на “ЦКБ” АД, гр. София, ул. “Г. С. Раковски”103, при следния дневен ред:

  1. Отчет за дейността на “ЦКБ” АД за 2008г.; проект за решение: ОС приема отчета за дейността на банката през 2008г.;
  2. Доклад на специализираното одиторско предприятие; проект за решение: ОСА приема доклада на специализираното одиторско предприятие;
  3. Одобряване на годишния финансов отчет за 2008г. и предложение за разпределение на печалбата; проект за решение: ОС одобрява годишния финансов отчет за 2008г. и взема решение за отнасяне на печалбата във фонд “Резервен”;
  4. Отчет за работата на Службата за вътрешен одит през 2008г.; проект за решение: ОСА приема отчета за работата на Службата за вътрешен одит през 2008г.;
  5. Отчет на директора за връзки с инвеститорите; проект за решение: ОСА приема отчета на директора за връзки с инвеститорите;
  6. Освобождаване от отговорност на членовете на Надзорния съвет, Управителния съвет и прокуриста за дейността им през 2008г.; проект за решение: ОСА освобождава от отговорност членовете на НС, УС и прокуриста за дейността им през 2008г.;
  7. Определяне размера на възнагражденията, тантиемите и гаранциите за управление на членовете на надзорния и управителния съвет на дружеството и срока, за който са дължими; проект на решение: ОСА определя размера на възнагражденията, тантиемите и гаранциите за управление на членовете на надзорния и управителния съвет на дружеството и за срока, за който са дължими;
  8. Избор на специализирано одиторско предприятие за 2009г.; проект за решение: ОСА избира “Делойт Одит” ООД за специализирано одиторско предприятие, което да извърши одит на годишния финансов отчет на банката за 2009г.;
  9. Промени в предмета на дейност и устава на дружеството: проект за решение: ОСА приема предложените от Управителния съвет промени в предмета на дейност и устава на дружеството.
  10. Промени в ръководството на Службата за вътрешен одит; проект за решение: ОСА освобождава Неделин Василев Вълчев от длъжността заместник-ръководител на Службата за вътрешен одит.
  11. Разни.


Поканват се всички акционери на дружеството да вземат участие лично или чрез представител.

Лица, които притежават заедно или поотделно най-малко 5 на сто от капитала на “ЦКБ” АД, могат да искат включването на въпроси и да предлагат решения по вече включени въпроси в дневния ред на общото събрание по реда на чл.223а от Търговския закон /ТЗ/. Не по-късно от 15 дни преди откриването на общото събрание тези акционери следва да представят за обявяване в търговския регистър списък на въпросите, които ще бъдат включени в дневния ред и предложенията за решения. С обявяването в търговския регистър въпросите се смятат включени в предложения дневен ред. Най-късно на следващия работен ден след обявяването акционерите представят списъка от въпроси, предложенията за решения и писмените материали по седалището и адреса на управление на дружеството, както и на Комисията за финансов надзор.

Писмените материали по точките от дневния ред на събранието са на разположение на акционерите на адреса на управление на дружеството: гр. София, ул. ”Г. С. Раковски” № 103, всеки работен ден от 8:30 до 17:30 ч. Поканата с писмените материали, както и условията и реда за получаване на пълномощни чрез електронни средства, са публикувани на електронната страница на “ЦКБ” АД /www.ccbank.bg/ за времето от обявяването на поканата в Търговския регистър до приключването на общото събрание.

По време на събранието акционерите имат право да поставят въпроси по всички точки от дневния ред, както и други, свързани с дейността и състоянието на дружеството въпроси, независимо дали са посочени в дневния ред на събранието.

Регистрацията на акционерите ще се извършва в деня на общото събрание от 9:00 до 10:00 ч.

За регистрация и участие в ОСА акционерите-физически лица представят документ за самоличност. За акционерите-юридически лица е необходимо представяне на оригинал на актуално удостоверение за търговска регистрация и документ за самоличност на явилия се на събранието законен представител.

В случай, че акционер се представлява в общото събрание от пълномощник, е необходимо представянето на документ за самоличност на пълномощника и оригинал на изрично писмено пълномощно с нотариална заверка на подписа, издадено от акционера за конкретното събрание със съдържанието по чл. 116, ал. 1 от ЗППЦК. В случай, че акционерът е юридическо лице, пълномощникът представя допълнително и оригинал на актуално удостоверение за търговска регистрация на акционера-упълномощител.

В случай, че акционер се представлява в общото събрание от пълномощник-юридическо лице се представя документ за самоличност на представляващия пълномощника, оригинал на актуално удостоверение за търговска регистрация на пълномощника, оригинал на актуално удостоверение за търговска регистрация на акционера-упълномощител /ако е приложимо/ и оригинал на съответното изрично писмено пълномощно с нотариална заверка на подписа със съдържанието по чл. 116, ал. 1 от ЗППЦК.

Упълномощените да представляват акционери на така насроченото общо събрание, следва да уведомят за това “ЦКБ” АД и да представят на адреса на управление на дружеството оригинала на пълномощното най-късно един работен ден преди деня на ОСА.

Пълномощно, издадено в нарушение на правилата на чл. 116, ал. 1 от ЗППЦК, както и преупълномощаването с правата по издадено пълномощно, са нищожни.

Удостоверение за търговска регистрация, както и пълномощно за представителство в Общото събрание, издадени на чужд език, следва да бъдат, ако е необходимо съгласно действащото в Република България законодателство, заверени с апостил, респективно легализирани, и задължително съпроводени от направен от оторизиран от МВнР на Република България преводач съответен превод на български език. За вярно се приема отразеното в превода на български език.

Заедно с материалите за общото събрание, “ЦКБ” АД предоставя образец на пълномощно на хартиен и електронен носител. Образецът е на разположение и на електронната страница на дружеството www.ccbank.bg.

“ЦКБ” АД ще получава и приема за валидни уведомления за упълномощаване и оттегляне на пълномощни, както и самите пълномощни, и по електронен път на електронна поща: vbenatova@ccbank.bg, Всяко електронно съобщение следва да е подписано от упълномощителя с универсален електронен подпис. Към съобщението следва да е приложен съответно електронен документ (електронен образ на пълномощното), също подписан от упълномощителя с универсален електронен подпис.

Съгласно устава на дружеството, гласуването чрез кореспонденция или електронни средства не е допустимо.

Управителният съвет на “ЦКБ” АД уведомява, че общият брой на акциите, съответно, общият брой права на глас в общото събрание на акционерите на дружеството към датата на решението на съвета за свикване на общото събрание – 14.05.2009 г., е 83 155 092. На основание чл. 115б, ал. 1 от ЗППЦК правото на глас в общото събрание се упражнява от лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на дружеството 14 дни преди датата на общото събрание. Следователно, право да участват и гласуват на свиканото на 30.06.2009 г. Общо събрание на акционерите имат само лицата, вписани като акционери на дружеството на 16.06.2009 г.

При липса на кворум, на основание чл. 227 ТЗ, заседанието на общото събрание ще се проведе на 16.07.2009 г. в 10,00 ч. на същото място, при същия дневен ред и при същите изисквания и процедура по регистрация. В дневния ред на новото заседание не могат да се включват точки по реда на 223а от ТЗ.

Условия и ред за получаване на пълномощни чрез електронни средства във връзка с насроченото за 30.06.2009 г. общо събрание на акционерите на “Централна кооперативна банка” АД /“ЦКБ” АД/

“ЦКБ” АД ще получава и приема за валидни уведомления за упълномощаване и оттегляне на пълномощни, както и самите пълномощни, и по електронен път на електронна поща: vbenatova@ccbank.bg

Всяко електронно съобщение следва да е подписано от упълномощителя с универсален електронен подпис. Към съобщението следва да е приложен съответно електронен документ (електронен образ на пълномощното), също подписан от упълномощителя с универсален електронен подпис.

Съгласно устава на дружеството, гласуването чрез кореспонденция или електронни средства не е допустимо.