ЦКБ АД внедрява технологично решение In App Verification/ App to app verification за своите картодържатели, притежаващи дебитни и кредитни карти

Уважаеми клиенти,

С цел повишаване сигурността при дигитализиране на банковата Ви карта в Apple Pay Wallet/Google Pay Wallet, Ви уведомяваме, че считано от 11.09.2023 г. стартира нов сервиз за верифициране на клиентите на банката - In App Verification /App to app verification.

С грижа за безопасността на своите клиенти, ЦКБ се стреми да  предложи най-висок технологичен стандарт при извършване процеса на дигитализиране на издадените от банката дебитни и кредитни карти.

Към момента верифицирането на картодържателите, ползващи дебитни и кредитни карти VISA, все още се извършва посредством изпращане на SMS съобщение с еднократен код (т. нар. функционалност SMS OTP).

Считано от 11.09.2023 г. при опит за ръчно дигитализиране на банковата Ви карта, с логото на Mastercard в Apple Pay Wallet/Google Pay Wallet директно през официалните им приложения, достъпни на Вашето устройство, при стъпката за верифициране от страна на банката, новата функционалност ще ви даде 2 възможности за идентификация, а именно:

  • Мобилното приложение на ЦКБ - CCB Mobile – за клиенти, които вече го ползват, или
  • Обаждане до Call Center-а на ЦКБ АД – за клиенти, които все още не ползват  приложението CCB Mobile.

В зависимост от вида на операционната система, която използвате, ще виждате следните две възможности, съответно за Apple Pay Wallet /Google Pay Wallet:

       

               

Поради естеството и обема на работа по актуализиране на софтуера, в периода от 11.09.2023 г. до 25.09.2023 г. ще бъде възможно да дигитализирате ръчно своите карти само чрез функционалността „Call Central Cooperative Bank”/„Обаждане до банката Ви“. Операторът от кол центъра ще Ви зададе няколко въпроса, с цел Вашето коректно идентифициране, след което ще окаже максимално бързо съдействие по завършване дигитализацията на Вашата банкова карта.

След 25.09.2023 г. предстои последващ ъпдейт на приложението CCB Mobile, след който ще имате възможност да се верифицирате и посредством бутон „CCB Mobile Аpp”/”Вход в приложението на банката“.

Технологичното решение In App Verification/ App to app verification е част от стремежа на ЦКБ да работи в посока имплементиране на най-надеждни, сигурни и иновативни методи при разплащанията с банковите карти, издавани от ЦКБ и осигурявайки максимално удобство на клиентите си.

Бихме искали да Ви напомним, че при необходимост от съдействие можете да се свържете с нас на телефони: 02/9266 500 или  0889/934 694.

С уважение,
Екипът на ЦКБ АД